Op weg naar een circulaire economie in Midden-Groningen

Bezoek Brink 2
Bert van Dijk
Door Bert van Dijk op 3 mei 2018 om 12:30

Op weg naar een circulaire economie in Midden-Groningen

Bert van Dijk (ChristenUnie), Silvia Poel (Groenlinks) en Albert Heininga (D66) waren op donderdag 3 mei op bezoek bij Henk Flederus (PvdA) in Hoogeveen om zich te laten informeren over het wel en wee van een middelgroot productiebedrijf dat zich richt op nieuwe technieken die passen in een circulaire economie. We hebben het hier over het bedrijf Brink Industrial. Van oudsher een familiebedrijf en nu gespecialiseerd in wat modern heet ‘metal engineering’.

"Het is nog niet zo gemakkelijk om in een concurrerende markt toch te investeren in maximaal hergebruik van materiaal en het beperken van waarde-vernietiging”, aldus Flederus. “Maar we zijn ervan overtuigd dat we met elkaar die kant op moeten, stap voor stap willen we het hele traject van ontwerp, productie tot en met levering aan de klant verduurzamen.”

Brink Industrial is een mooi voorbeeld voor andere productiebedrijven in onze regio om via samenwerking met andere bedrijven die circulariteit en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben te komen tot een sluitende productieketen waarin grondstoffen maximaal worden hergebruikt.

Labels: