Ons team

 • David de Jong (wethouder)

  Sinds 1 juli 2021 wethouder in de gemeente Midden-Groningen als opvolger van Jan Jakob Boersma. Hij was van 1994-2009 actief als raadslid voor GPV en later de ChristenUnie in de stad Groningen.

  Vanaf 1982 heeft hij 39 jaar in veel verschillende rollen en functies gewerkt in basisonderwijs en voortgezet onderwijs, waarvan de laatste twaalf jaar als directeur.

  Hij is getrouwd met Rianne en samen hebben ze 5 kinderen (1 dochter en 4 zonen), allen met een vaste relatie en ze zijn gezegend met 9 kleinkinderen.

  David is in het college verantwoordelijk voor:

  • Ruimtelijke ordening
  • Beheer openbare ruimte
  • Toerisme en recreatie
  • Landschapsbeheer
  • Vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH)
  • Welzijn, gezondheid en zorg
  • Wet Maatschappelijke Ondersteuning WMO

   Daarnaast is hij dorpswethouder van Hoogezand Noord, Kropswolde, Zuidbroek, Foxhol, Foxham, Hellum, Scharmer en Woudbloem
  Twitter
 • Marco Metscher

  Leuk dat u hier een kijkje neemt, welkom! Ik ben sinds januari 2018 fractievoorzitter van de ChristenUnie Midden-Groningen. Daarnaast ben ik voorzitter van de Werkgeverscommissie, deze commissie vult de rol van de raad als werkgever van de griffie in. Verder neem ik deel aan de werkgroep Omgevingswet en de volggroep Dienstverlening. 
  Ik ben getrouwd en vader van twee kinderen. Naast de politiek werk ik als bestuurssecretaris bij een woningcorporatie. 

  TwitterFacebook
 • Niels Joostens

  Niels woont in Slochteren en werkt als docent en bovenbouwcoördinator bij de stichting VO Eemsdelta locatie Rutger Kopland School.

  Als voorzitter van de werkgroep NPG is hij ook namens de fractie verantwoordelijk voor het aarbevingsdossier. De decentralisaties binnen het sociaal domein horen ook bij zijn woordvoerderschap.

  Midden-Groningen is een gemeente die volop in ontwikkeling is en veel kansen heeft. Samen moeten we werken aan een gemeente waarop we met elkaar trots kunnen zijn. We hebben elkaar zoveel te bieden.

  TwitterFacebookInstagram
 • Roel Folkersma

  Roel woont in Hoogezand en is getrouwd en wij hebben een getrouwde zoon en twee prachtige kleindochters.

  Roel werkt bij de gemeente Emmen als programmamanager voor de industrie met als belangrijke opgave innovatie en verduurzaming.

  Als raadslid houdt hij zich bezig met milieu, economische zaken en arbeidsmarktbeleid. Het beheer van de openbare ruimte, volkshuisvesting  en woningbouw en sport en cultuur vormen samen de portefeuille.

  Voor Midden-Groningen zijn op deze beleidsterreinen veel kansen om zich te ontwikkelen en de gemeente nog (veel) mooier te maken. Maar ook om iedereen mee te laten doen en voor hem/haar kansen te creëren.

  Dat kan niet zonder u als inwoner en/of werkzaam bij een van de bedrijven, graag willen wij met u samen aan de slag.

  Facebook