POSO hield een proeverij en de ChistenUnie was erbij.

IMG_8800woensdag 25 oktober 2017 19:30

POSO de samenwerkende ouderenorganisaties in Hoogezand-Sappemeer hield een proeverij in wijkcentrum het Spinnenweb in het Margrietpark. Hoe zorgen we er nu voor dat de mensen die nu vooral eenzaam zijn uit hun isolement worden gehaald. Niet alles los je namelijk op met medicijnen.

Op huisartsen komt tegenwoordig veel zorg af. Een groeiende groep ouderen heeft vooral te maken met eenzaamheid en het ontbreken van een sociaal netwerk. De huisartsenpraktijk Sappemeer is daarom aangesloten bij het initiatief  om meer te kijken naar de niet medische redenen achter een pijntje of klacht. En dat lijkt erg succesvol. Mensen worden onderling meer in contact gebracht en krijgen weer meer zingeving in hun leven. Daarvan zijn  mooie voorbeelden te geven. Een goedbezochte scootmobieltocht een wandelgroep en andere activiteiten georganiseerd vanuit het wijkcentrum.

Deze aanpak straks in heel Midden-Groningen. 

De vijf aanwezige ChristenUnie kandidaten onder wie POSO voorzitter Meint Dekker kwamen tot de conclusie dat er in de gemeente erg veel gebeurt en dat er goede resultaten worden bereikt. De aanpak van welzijn op recept lijkt goed te werken. Ervaringen uit Nieuwegein waar al langer met dit concept wordt gewerkt tonen aan dat het welbevinden van mensen erg is toegenomen. De ChristenUnie ziet graag dat deze ideeën ook in de nieuwe gemeente Midden-Groningen uit worden gevoerd. Een mooie proeverij van goedwerkende en lokale ideeën.

ChristenUnie initiatief voorziet in behoefte.

Een belangrijk hulpmiddel vormt de site “We helpen”. Deze site is een initiatief van oud ChristenUnie raadslid Jeanette Wiersema. Mooi om te zien en te horen dat deze site voorziet in een behoefte.

Na afloop van de geslaagde middag werd er door 'Van Smaak' een proeverij van hun maaltijden gehouden. Heerlijke kip tandoori met rijst en een goedgevulde boerenkipschotel met aardappelpartjes zorgden voor een letterlijke proeverij op deze middag.

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht