Ook na schikking recht op waardevermeerdering

IMG_5341donderdag 30 maart 2017 11:00

De ChristenUnie vindt het onaanvaardbaar dat bewoners die een schikking treffen met het Centrum Veilig Wonen geen gebruik kunnen maken van de waardevermeerderingsregeling.

De ChristenUnie in de Provinciale Staten van Groningen vindt dat huiseigenaren die met het Centrum Veilig Wonen schikken over aardbevingsschade het recht op waardevermeerdering moeten behouden. Deze bewoners kunnen nu niet meedoen aan de waardevermeerderingsregeling omdat bij een schikking wel een bedrag wordt uitgekeerd maar de aardbevingsschade niet wordt erkend. Alleen bewoners met door het CVW erkende aardbevingsschade hebben recht op waardevermeerdering. 

Stieneke van der Graaf, fractievoorzitter van de ChristenUnie Statenfractie: ‘Ik heb begrepen dat er steeds meer schikkingen worden getroffen omdat mensen niet willen wachten op een lange procedure bij de arbiter. Dat is begrijpelijk. Wij vinden het echter onbegrijpelijk dat deze bewoners vervolgens geen recht meer hebben op waardevermeerdering. Daar zijn ze vaak ook niet van op de hoogte. De ChristenUnie wil dat ook mensen met een schikking gebruik kunnen maken van de waardevermeerderingsregeling. Zij mogen er in hun rechten niet op achteruit gaan.” 

De ChristenUnie Statenfractie vraagt in schriftelijke vragen aan het provinciebestuur om een oplossing voor dit probleem. Ook wil de Statenfractie van het provinciebestuur weten welke consequenties de toename van het aantal schikkingen nog meer heeft.

De schriftelijke vragen kunt u hieronder aanklikken

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Schriftelijke vragen Waardevermeerdering na schikking29,8 kBapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.documentdownload

« Terug

Reacties op 'Ook na schikking recht op waardevermeerdering'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.