Staten Groningen unaniem voor open proces schadeprotocol

woensdag 19 april 2017 20:07

Provinciale Staten van Groningen vinden dat het nieuwe schadeprotocol voor aardbevingsschade door middel van een open overleg tot stand moet komen. Ook moeten de persoonlijke omstandigheden van mensen als uitgangspunt worden genomen. Een motie van de ChristenUnie daartoe werd vandaag unaniem door Provinciale Staten aangenomen.

Op initiatief van de ChristenUnie spraken de Provinciale Staten van Groningen vandaag over het nieuwe schadeprotocol voor mijnbouwschade in het gaswinningsgebied. Afgelopen week stapten de Groninger Bodembeweging en het Gasberaad uit het overleg over het nieuwe schadeprotocol omdat uit een brief van minister Kamp bleek dat een aantal uitkomsten van het overleg al vooraf vaststonden, zoals het verdwijnen van de contra-expertise.

 Volgens Stieneke van der Graaf, fractievoorzitter van de ChristenUnie, is het erg belangrijk dat Provinciale Staten van zich laten horen. “De afhandeling van aardbevingsschade gaat heel veel Groningers aan. Het is daarom van groot belang dat de inbreng van bewoners en organisaties een plaats krijgt. Daarnaast is het hard nodig dat in het nieuwe schadeprotocol niet alleen gekeken wordt naar regels en normen, maar dat schadeherstel ruimhartig gebeurt en dat er aandacht is voor de persoonlijke omstandigheden van mensen. Met de motie die vandaag unaniem is aangenomen geven we een duidelijk signaal aan de minister en de Tweede Kamer.”

De Tweede Kamer debatteert donderdag 20 april over de gaswinning in Groningen.

Hieronder kunt u de motie aanlikken om te bekijken

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Motie 275 Open proces en menselijke maat bij nieuw schadeprotocol965,5 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'Staten Groningen unaniem voor open proces schadeprotocol'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.