ChristenUnie zet ouderen in het zonnetje.

campagne waardig oudermaandag 13 maart 2017 08:00

Waardig ouder worden. Wie kan daar nu tegen zijn? Niemand denken wij! Toch hebben steeds meer ouderen het idee dat ze de verbinding met de samenleving aan het verliezen zijn. Leeftijdsgenoten vallen weg, de zorg komt op grotere afstand te staan en steeds vaker hebben ouderen het idee dat ze worden gezien als een financiƫle last.

De ChristenUnie ziet dat anders. Wij willen dat ouderen volop mee blijven doen aan de samenleving. Veel ouderen zijn nog erg vitaal en kunnen veel voor de lokale samenleving betekenen. Maar ook voor hen die wel aangewezen zijn op hulp moet die er, ook dicht bij huis, zijn.

Op zaterdag 11 maart heeft de ChristenUnie Midden-Groningen samen met Stieneke van der Graaf (kandidaat Kamerlid uit Groningen) gesprekken gevoerd met mensen die wonen aan ’t Olderhof en de Omloop in Slochteren. Dat leverde erg veel goede gesprekken op over de zorgen die erbij komen wanneer de leeftijd stijgt. Voor het landelijk genomen initiatief waardig ouder worden was veel waardering.

Ook de sluiting van het Olderloug en het gemis van die voorziening kwam vaak naar voren. Mensen missen die plek waar ze samen konden eten in de eetkamer van Oranje, meedoen aan de activiteiten, actief konden zijn als vrijwilliger maar ook de plek waarvan ze dachten hun laatste jaren door te kunnen brengen.

Zorg dichtbij huis en zorg die kleinschalig is staan dan ook in het programma van de ChristenUnie. In het Bokkeblad van woensdag 15 maart kunt u meer lezen over de plannen die er zijn. (Bokkeblad is ook digitaal beschikbaar)

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht