Kamervragen over Overschild.

overschild 12.JPGvrijdag 06 maart 2020 16:15

Maandag 2 maart brachten Carla Dik-Faber en Stieneke van der Graaf een bezoek aan Overschild. Hier ontstond ongerustheid over de verschillende manieren waarop woningen worden versterkt. Ze hebben hier Kamervragen over gesteld.

In Overschild vallen een aantal woningen onder de ‘batch 1588’, een lijst met 1588 woningen die in 2017 zijn geïnspecteerd en waar al een versterkingsadvies voor is uitgegeven. Weer andere woningen zijn in de ‘batch 1467’ ingedeeld. Deze huizen zijn in 2016 onder de loep genomen. Van deze woningen is ook vastgesteld dat ze versterkt dienen te worden. Dan zijn er ook nog huizen in de ‘batch 3260’, het buitengebied: woningen met een zogenaamd licht verhoogd risicoprofiel.

Dik-Faber en Van Der Graaf zijn van mening dat al die verschillende soorten regimes onwenselijk zijn en willen hierover duidelijkheid van de ministers.

Leegstaande huurwoningen

De vragen gaan daarnaast ook over leegstaande huurwoningen in het aardbevingsgebied. Wooncorporaties zijn bezig met het slopen en herbouwen van huizen, waardoor woningen niet bewoond worden. De Kamerleden willen weten of dit ook gevolgen heeft voor de gemeentelijke financiën.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Kamervragen Overschild.pdf41,2 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'Kamervragen over Overschild.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.