Niels Joostens (40) lijsttrekker ChristenUnie Midden Groningen

Niels Joostens (header met kleurlogo).jpgmaandag 27 december 2021 17:00

De lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 is vastgesteld. Beno Munneke, lid van de selectiecommissie: “We zijn erin geslaagd om een mooie lijst met 20 kandidaten vast te stellen. Een mooie mix van mannen en vrouwen, van verschillende leeftijden, verschillende achtergronden en werkzaamheden, uit veel verschillende woonplaatsen, maar allen gedreven vanuit hun christenzijn”.

De lijst wordt aangevoerd door Niels Joostens. Zeer ervaren: raadslid van 2006 tot heden, eerst in Slochteren en sinds 2018 in Midden-Groningen. Niels woont in Slochteren. In het dagelijks leven is hij docent aardrijkskunde, coördinator en decaan in het voortgezet onderwijs.

Op de tweede plaats staat Marco Metscher (44) uit Sappemeer. Marco is politiek actief sinds 2007 als steunfractielid, raadslid en wethouder. De afgelopen vier jaar was hij fractievoorzitter. Om meer balans te krijgen tussen privé, zijn baan als bestuurssecretaris bij een woningcorporatie en het raadswerk draagt hij het voorzitterschap na de verkiezingen graag over aan Niels.

Op plek drie staat Klaas Boer (56). Hij woont in Siddeburen en is werkzaam als trainer/coach vanuit zijn eigen bedrijf. Hij is ook al lang op veel fronten voor de ChristenUnie actief.

Op de vierde plaats Roel Folkersma (62, Hoogezand). Hij is actief als programmamanager economie bij gemeenten en als zodanig werkzaam als adviseur van colleges van B&W op het gebied van industrie, innovatie en verduurzaming. Sinds 2020 is hij raadslid.

Ook op de volgende plaatsen staan prima kandidaten, weliswaar met wat minder politieke ervaring, maar wel de nodige levens- en werkervaring die ze geschikt maakt voor het politieke werk:

Op 5 Gerard Knol (35) uit Kiel Windeweer (IT-consultant en freelance docent)

Op 6 Ingeborg Prins (48) uit Zuidbroek (GZ-psycholoog en orthopedagoog-generalist)

Op 7 Christine van de Wetering (55) uit Sappemeer (senior HR-Adviseur)

Kandidaat wethouder is David de Jong (60) die dat sinds 2021 al is in Midden-Groningen. Hij werkte 39 jaar in het onderwijs en zat 15 jaar in de gemeenteraad van Groningen.

Motto: Samen recht doen!

De fractie wil God dienen in het politieke werk en de naaste helpen waar dat nodig is. Belangrijke thema’s zijn: tegengaan van ondermijning en criminaliteit, zorg voor goed onderwijs en passende werkgelegenheid, extra aandacht voor onderhoud van groen en wegen, zorg voor ouderen en vrijwilligers, bouwen van woonmilieus waar iedere doelgroep wordt bediend, verduurzaming van woningen om energiearmoede te beperken en het milieu te sparen. Kortom, ruimte voor iedereen om op een veilige en goede manier mee te doen in de samenleving, nu en in de toekomst!

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht