-
Van wingewest naar windgewest?
Lees verderAls volksvertegenwoordiger krijg je met enige regelmaat een mail in de digitale bus, word je tijdens een wandeling met de hond aangesproken of moet je, zoals me vorige week gebeurde, volop in de remmen knijpen omdat er iemand uit zijn busje springt met de mededeling: “Most dizze week moar langs kommen.”
-
Roeg weer bij bezoek aan het Dannemeer.
Lees verderTweede Kamerlid Stieneke van der Graaf (kandidaat #6 voor de verkiezingen van 17 maart) bracht zaterdag een bezoek aan 't Roegwold. Daar ging ze in gesprek met fotograaf Wilco van der Laan. Wilco heeft de ontwikkeling van het gebied vanaf het begin meegemaakt. Zijn foto's laten veel mensen genieten van alles dat Midden-Groningen te bieden heeft.
-
Duidelijkheid: Midden-Groningen kiest niet voor extra windmolens.
Lees verderDe afgelopen weken is er in een deel van Midden-Groningen onrust ontstaan. Er zouden serieuze initiatieven zijn om een nieuw grootschalig windpark te realiseren in de driehoek Schildwolde-Hellum-Noordbroek. De ChristenUnie heeft hierop schriftelijke vragen gesteld naast de vragen die we al hadden voorbereid over het nieuws dat laagfrequent geluid van windparken aantoonbaar voor gezondheidsproblemen zorgt.
-
Laagfrequent geluid is een serieus probleem.
Lees verderDe ChristenUnie is geen voorstander van grootschalige windparken. Ze passen niet in ons Groninger landschap en hebben een negatief effect op de beleving van de openbare ruimte door horizonvervuiling, slagschaduw en geluid. Er zijn nieuwe ontwikkelingen die ook voor Midden-Groningen belangrijk zijn.
-
't Roegwold biedt ons veel, maar de verkeersdruk vraagt wel aanpassingen.
Lees verderSinds de ontwikkeling van het ‘t Roegwold is de verkeersintensiteit op de Dannemeerweg enorm toegenomen. Bij de ontwikkeling lijkt er onvoldoende aandacht te zijn geweest voor de verkeersafwikkeling. Verschillende categorieën weggebruikers zorgen voor potentieel gevaarlijke situaties. Er wordt vaak snel gereden, de weg loopt sinds de herinrichting dood waardoor verkeer altijd moet omdraaien waarbij passeren vanwege de breedte van de weg niet goed mogelijk is. Gevolg is dat auto’s uit moeten wijken met als gevolg schade aan de bermen.
-
Iedereen een goede startpositie.
Lees verderOnze mooie gemeente Midden-Groningen heeft financieel geen fijne start gemaakt. De vorige gemeenten hadden het financieel al moeilijk. Deze periode is het voor vrijwel alle gemeenten alleen maar nog moeilijker geworden. Er is geen ruimte voor nieuw beleid. Het is alle hens aan dek om het bestaande beleid op een goede manier uit te voeren, zonder daarin achterstand op te lopen. Daardoor moeten soms lastige keuzes gemaakt worden over wat we nog wel doen en wat we minder of zelfs niet meer doen.
-
De wal....het schip.
Lees verderMidden-Groningen zal bij een ongewijzigd beleid, binnen de begroting, 6,5 miljoen euro extra kwijt zijn aan het sociaal domein. Dat is ook op een begroting van ruim 200 miljoen euro nog steeds een enorm bedrag. De financiële ruimte van de gemeente is inmiddels zo beperkt dat het uitvoeren van eigen beleid niet meer mogelijk is. Harde keuzes zijn dus nodig om te voorkomen dat we onder preventief toezicht van de provincie komen. Inmiddels is de roep naar de regering in Den Haag overduidelijk: Doe iets!
-
Op weg naar een circulaire economie in Midden-Groningen
Lees verderBert van Dijk (ChristenUnie), Silvia Poel (Groenlinks) en Albert Heininga (D66) waren op donderdag 3 mei op bezoek bij Henk Flederus (PvdA) in Hoogeveen om zich te laten informeren over het wel en wee van een middelgroot productiebedrijf dat zich richt op nieuwe technieken die passen in een circulaire economie. We hebben het hier over het bedrijf Brink Industrial. Van oudsher een familiebedrijf en nu gespecialiseerd in wat modern heet ‘metal engineering’.
-
Daarom heeft een arbeider ook nooit wat.
Lees verderWaardig ouder worden! Dat is een van de onderwerpen waar de ChristenUnie haar speerpunt van heeft gemaakt voor de gemeente Midden-Groningen. Want wie tegenwoordig ouder wordt weet één ding zeker een mogelijkheid op een verblijf in een bejaarden- of verpleegtehuis is niet meer zo geregeld als vroeger. Dat betekent ook langer thuis blijven wonen. Dat moet dan wel goed geregeld zijn. Goede thuiszorg is een belangrijke voorwaarde. Maar ook aanpassingen aan het huis zijn vaak nodig. Een groot probleem is ook het gevoel van eenzaamheid of het idee dat je als oudere de samenleving tot last bent. De ChristenUnie zorgde voor de maaltijd in de Edsersheerd en ging met de ouderen in gesprek.
- Vorige pagina
- 1
- 2
- Volgende pagina