Hoe pakt Midden-Groningen onderwijsachterstanden aan?

onderwijs 624x270vrijdag 18 mei 2018 12:00

Nelson Mandela zei het al: 'Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.' Een goede basis voor later begint met goed onderwijs. Daarom vindt de ChristenUnie het belangrijk dat onderwijsachterstanden worden aangepakt. De extra financiële middelen van het ministerie bieden daarvoor kansen. De ChristenUnie wil weten hoe het college die middelen in gaat zetten en stelde schriftelijke vragen.

De minister voor Basis- en Voortgezet onderwijs en Media heeft aangekondigd extra middelen beschikbaar te stellen voor de aanpak van onderwijsachterstanden. Voor de gemeente Midden-Groningen is er op termijn mogelijk 2.181.000 euro beschikbaar. Inmiddels is ook en meerderheid in de Tweede Kamer akkoord gegaan met de plannen van minister Arie Slob. 

De ChristenUnie vindt het belangrijk dat we dit geld op een goede manier gebruiken en heeft daarom de volgende vragen gesteld aan de verantwoordelijk wethouders:

Het college/ de burgemeester wordt verzocht de volgende vragen schriftelijk te beantwoorden:

  • Heeft het college kennis genomen van het bericht dat gemeenten extra middelen ontvangen voor de aanpak van onderwijsachterstanden?
  • Hoe zijn de onderwijsachterstanden op dit moment in Midden-Groningen in beeld gebracht en welke gegevens kunt u hierover verstrekken?
  • Heeft de gemeente Midden-Groningen beleid geformuleerd om onderwijsachterstanden aan te pakken? Indien ja, hoe ziet dit beleid er uit? Indien, nee wanneer wordt hierop beleid geformuleerd?
  • Hoe denkt het college de extra middelen voor onderwijsachterstanden in te gaan zetten?

De ChristenUnie zou graag zien dat we de aanpak van onderwijsachterstanden benaderen vanuit een bredere aanpak. Te denken valt daarbij aan het sociaal domein en specifiek de jeugdzorg.

  • Deelt het college onze mening? Zo ja, hoe denkt zij dit dan vorm je geven? Zo nee, waarom niet?

Lucy Doorn

Niels Joostens 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
2018-05-17 schriftelijke vragen ChristenUnie34,0 kBapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.documentdownload

« Terug

Reacties op 'Hoe pakt Midden-Groningen onderwijsachterstanden aan?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.