Meer recht voor gedupeerden gaswinning

rechtwoensdag 01 februari 2017 12:47

De provincie Groningen gaat zich tot het uiterste inspannen om te zorgen dat de rechten van gaswinningsgedupeerden beter worden beschermd. Een voorstel van de ChristenUnie hiertoe werd vandaag met brede steun aangenomen door Provinciale Staten.

Volgens de ChristenUnie hebben gedupeerden in het aardbevingsgebied onvoldoende kans om hun recht te kunnen halen als zij het niet eens zijn met beslissingen over hun eigen huis.

Fractievoorzitter Stieneke van der Graaf: “Deskundige rechtsbijstand is voor veel gedupeerden onbereikbaar terwijl de overheid en de NAM diepe zakken hebben en eindeloos kunnen doorprocederen. Veel bewoners voeren daarom een ongelijke strijd en hebben geen enkele kans om bij de rechter voor hun rechten op te komen. Dat moet veranderen.”

 Door het besluit van Provinciale Staten gaat het provinciebestuur zich inzetten voor een rechtsbijstandsfonds en voldoende juridische deskundigen waar gedupeerden een beroep op kunnen doen. Dit moet ervoor zorgen dat bewoners beter op kunnen komen tegen onrechtvaardige situaties.

De aangenomen motie kunt u hieronder downloaden.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Motie 249 Recht voor gedupeerden gaswinning agp. 3.a. Definitief MJP NCG806,9 kBapplication/pdfdownload

« Terug