CU-lijsttrekker Segers loopt mee in fakkeltocht bodembeweging

Gert-Jan Segers - Foto: Anne-Paul Roukemamaandag 06 februari 2017 17:24

Op dinsdag 7 februari loopt de lijsttrekker van de ChristenUnie Gert-Jan Segers mee met de fakkeltocht van de Groninger Bodem Beweging in de binnenstad van Groningen.

Met de fakkeloptocht wil de Groninger Bodem Beweging het signaal afgeven dat de gaswinning in Groningen verder naar beneden moet om Groningen een veilige toekomst te geven. Door mee te lopen wil Gert-Jan Segers deze oproep onderstrepen en duidelijk maken dat er veel meer moet worden gedaan voor de veiligheid van de inwoners van Groningen. Ook het Groningse kandidaat-Kamerlid Stieneke van der Graaf zal met de fakkeloptocht meelopen.

De ChristenUnie wil dat de winning van aardgas zo snel mogelijk wordt afgebouwd en pleit voor een daadkrachtige aanpak van de gevolgen van gaswinning in het Groningse aardbevingsgebied.

Voorafgaand aan de fakkeltocht brengt Segers een bezoek aan een gezin dat ernstige aadbevingsschade heeft aan hun huis in Schildwolde. Woensdag zal de lijsttrekker van de ChristenUnie deelnemen aan het Noordelijk lijsttrekkersdebat in het provinciehuis van Groningen.

« Terug