Landschapsarchitect enthousiast over Midden-Groningen.

forumdiscussievrijdag 10 november 2017 14:30

“Met de cultuurhistorische linten met mooie vaak monumentale gebouwen en mooie verbindingen van water en groen heeft Midden-Groningen goud in handen.” Adriaan Geuze was duidelijk op het door de ChristenUnie en GroenLinks georganiseerde forum. ‘In de Randstad hebben mensen geen idee hoe mooi dit gebied is.

Met betere onderlinge fietsverbindingen kan Midden-Groningen straks de fietsers die nu nog blijven hangen in Drenthe naar het gebied halen.’ Geuze waarschuwde om niet te komen met een masterplan maar om te kiezen voor een lokale agenda waarin dorpen mee kunnen praten. Hij kreeg bijval vanuit Staatsbosbeheer en Groninger Landschap. Deze natuurbeheerders zien ook volop kansen voor het gebied. Alma den Hartog van LTO Noord maakte duidelijk dat boeren een belangrijke rol spelen in het onderhoud van het open landschap dat we hebben. Natuur en boeren gaan best samen en ze weten elkaar prima te vinden. Gedeputeerde Henk Staghouwer wees er op dat ook de provincie enthousiast is over de ontwikkelingen en dat er voor goede ideeën ook financiële mogelijkheden zijn.

ChristenUnie en GroenLinks gaan ook in de nieuwe gemeente vaker bijeenkomsten met deskundigen en inwoners organiseren. Niet komen met pasklare plannen van de tekentafel maar samen nadenken over hoe de tekening er uit komt te zien en die samen invullen. Want ook Groningers zijn prima in staat om te dromen en om die dromen om te zetten in mooie plannen.

« Terug

Reacties op 'Landschapsarchitect enthousiast over Midden-Groningen.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.