Opnieuw bezuinigen.

Portemonneedonderdag 15 oktober 2020 20:15

Midden-Groningen ontkomt er helaas niet aan om opnieuw te bezuinigen. De steeds verder oplopende kosten in de jeugdzorg maken dat we opnieuw scherp moeten kijken naar de uitgaven.

Na eerdere lastenverzwaringen zijn we blij dat we niet opnieuw de OZB verhogen. Dat was voor de ChristenUnie ook niet bespreekbaar geweest.

We vinden het jammer en ook moeilijk dat we ieder jaar opnieuw moeten bezuinigen. Ook nu weer, vooral veroorzaakt door hogere kosten in het Sociaal Domein en lagere bijdragen van het Rijk daarvoor. Veel gemeenten kampen met de gevolgen, sommigen zien ook geen bezuinigingsmogelijkheden meer. Met de voorstellen die wij krijgen redden we dat nog wel net. Wel maken we ons nog zorgen over de manier waarop sommige risico's in de voorstellen zijn meegenomen. 

Een aantal partijen willen de verhoogde inkomensgrens van minima voor het meedoen fonds houden. Daarvoor stellen zij een verdere stijging van de afvalstoffenheffing voor. Daar zijn wij het niet mee eens. De gemeentelijke belastingen en heffingen zijn de afgelopen jaren al fors gestegen. Als de afvalstoffenheffing verder wordt verhoogd vinden we eerder dat daarvoor een andere belasting moet worden verlaagd. 

Daarbij speelt voor ons mee dat in het bezuinigingsvoorstel een bedrag is gereserveerd voor maatwerk voor degenen die echt tussen wal en schip terecht komen. 

« Terug

Reacties op 'Opnieuw bezuinigen.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.